Uusi ei ole aina parempi

Eräs asiakkaani lähestyi minua miettien että mitä voitaisiin tehdä, kun ei löydy sopivaa sohvaa eikä sopivaa nojatuolia jo olemassa olevien tilalle. Vanhat olivat kuulemma hieman liian pehmeät ja upottavat sekä liian runsaat jollain tapaa asiakkaan makuun. Eikä kankaan väri ja materiaalikaan enää miellyttänyt. Aikamme keskuskeltuamme asiakas tuli siihen lopputulokseen että verhoilutetaan vanhat.

vanha

Tällaisissa tapauksissa verhoilijan sydän sykähtää yhden kerran lisää ilosta. Ihan hyvässä kunnossa olevaa sohvaa ja nojatuolia ei tarvitse viedä kaatopaikalle, kun niistä saa pienillä muutoksilla vielä tosi hyvät ja asiakkaalle mieluiset.

Molemmista vaihdettiin purkamisen jälkeen väsyneet siksak-jouset uusiin. Istuintyynyt olivat osittain vaahtomuovia ja osittain höyhen-vaahtomuovirouhe -sekoitetta ja niihin lisättiin vaahtomuovirouhetta, jotta niistä saatiin tiukemmat. Selkänojatyynyt taas päätettiin tehdä hieman kapeammaksi kuin ennen, liian  muhkeuden välttämiseksi. Lisäksi molemmista päätettiin jättää käsinojatyynyt pois.

uusi

Uudeksi kankaaksi valikoitui Lauritzon’sin vaalea easy care -kangas, jossa on itsessään jo likaa hylkivä käsittely. Näin voitiin huoletta valita vaalea sävy

kankaasta löytyy monia sävyjä
uusi sohva