Hiort af Ornäs – Prinssi

Vuonna 1948 Carl Gustav Hiort af Ornäs suunnitteli Prinssi -nimisen tuolin. Vuonna 2016 nämä kaksi Prinssiä löytyivät erään maatalon aitasta, josta ne tuotiin minulle. Ne olivat olleet aitassa jo aika monta vuotta ja siltä ne myös näyttivät.

Puuosat oli 70-luvulla maalattu valkoiseksi ja muutaman kerran oli kangastakin vaihdettu. Tai no, lisätty näissä tapauksissa. Ruskean päällimmäisen kankaan alta löytyi oranssi, sekä aika suureksi yllätykseksi myös alkuperäinen verhoilu.

Alkuperäinen verhoilu oli kaunis kukallinen kangas, ihan ehjänä säilynyt ja etuselässä oli kaikki seitsemän nappiakin tallella.

Aitassa olo oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja nyt koitti Prinsseille uusi aika. Tuolit päätyisivät kahden nuoren tytön huoneisiin ja joskus tulevaisuudessa heidän omiin koteihinsa asti.

Puuosat päätettiin puhdistaa valkoisesta maalista ja palauttaa alkuperäinen kaunis puun sävy. Pehmusteet vaihdettiin perinteisistä vaahtomuoveihin. Tytöt saivat itse valita kankaat ja aika karkki-kankaat valitsivatkin, nimittäin Svenssonin Pop ja Rami -kankaat, ihan mahtavissa sävyissä! Sen verran tyttöjä autettiin kangasvalinnassa, että katsottiin niiden sopivan myös yhteen, jos tuolit joskus laitettaisiinkin samaan tilaan. Toisen tuolin etuselän napeissa sain hiukan myös leikkiä kuviokohdistuksen kanssa. Toiseen tuoliin taas tehtiin napit toisen tuolin kankaasta, joka myös sitoo niitä yhteen.

Ajatella, että nämä tuolit on suunniteltu noin 70-vuotta sitten! Hyvä muotoilu kestää kyllä aikaa ja on mahtavaa että nämä Prinssit saivat uuden elämän!