Pieni nojatuoli

Asiakas toi tämän pienen Emma-tyyppisen nojatuolin minulle kunnostettavaksi. Tuoli oli kuulemma kulkenut suvussa jo pidempään ja odottanut pääsyä verhoiltavaksi. Alku oli aika lohduton, kangas rikki, toinen kangas pilkotti päällimmäisen kankaan alta ja joustimetkin olivat pettäneet. Lisäksi varastossa olo oli tehnyt tehtävänsä ulkomuotoon. Kokonaisvaltainen remontti oli siis tarpeen.

Tuoli oli tulossa asiakkaan tyttären huoneeseen, joten kangasvalintakaan ei ollut ihan yksinkertainen. Muutama malli lähti asiakkaan mukana kotiin ja loppujen lopuksi kankaaksi valikoitui suomalaisen Annalan Joy-niminen kangas. Hieno valinta, sanoo tämä verhoilija! Nimensä mukaisesti tästä kankaasta oli ilo tehdä.

Tuoli kunnostettiin siis kokonaan joustimista lähtien. Ihan ongelmitta tästä ei selvitty, sillä aika oli tehnyt tehtävänsä muun muassa tuolin runkoon ja siihen jouduttiin tekemään jonkin verran korjauksia, ennen varsinaista verhoilua. Verhoiluun käytettiin perinteisiä materiaaleja ja lopputulos miellytti suuresti sekä asiakasta että minua.