Werner West, Motti-tuoli

Tämä työ olikin hauska. Pieni yksittäinen tuoli, alun perin asiakkaan isovanhempien, matkalla ulkomaille uuteen kotiin. Pieni työ, mutta sitäkin mielenkiintoisempi.

Tuoli ennen verhoilua

Tuolista ei löytynyt mitään leimoja tai muita merkintöjä ja se verhoiltiin pehmustuksia myöten uudestaan käyttäen perinteisiä materiaaleja. Samaan aikaan kun tein tuolia, valmistui täällä Turussa perinteikkään Seurahuoneen remontti ja siitä tehtiin juttu ihan Turun Sanomiin asti. Yllätyksekseni artikkelissa oli myös kuva Seurahuoneen ravintolasta 50-luvulta ja siitä näkyi että ravintolassa oli ollut juuri kyseiset tuolit käytössä. Asiakkaani ei kuitenkaan tiennyt oliko hänenkin tuolinsa juuri sieltä. Hauska yhteensattuma joka tapauksessa.

kuva Turun Sanomista

Kesälomallani törmäsin tuoliin uudestaan. Lueskelin Keravan puunsepäntehtaista kertovaa kirjaa ja samainen tuoli esiintyi sielläkin. Suunnittelijaksi paljastui Werner West ja ajankohdaksi  noin 1930-luku. West suunnitteli uransa aikana sisustuksia monenlaisiin julkisiin tiloihin. Tämä kyseinen tuoli on alun perin suunniteltu helsinkiläiseen Ravintola Mottiin, joka avattiin vuonna 1941. Siitä tulee myös tuolin nimi.

Tuoli verhoiltuna, kangas Annalan Colmar

Motti-tuolista on olemassa myös käsinojaton versio, kumpikin on hyvin ajaton ja muotoilultaan kaunis.

Pienilläkin voi siis olla iso osa historiassa!